Política de privacitat

ESTABANELL ENERGIA – MERCATOR

Política de Privacitat: Modificada per última vegada: desembre de 2020

1. Qui és el Responsable del tractament de les teves dades?
2. Com recopilem i amb quina finalitat utilitzem les teves dades?
2.1 Informació personal que ens facilites en:
2.1.1 Formularis de contacte, de consultes i amb finalitats comercials
2.1.2 El contracte de prestació de serveis o productes d’Estabanell Energia
2.1.3 En enquestes i sorteigs
2.1.4 Trucades del/al nostre servei d’atenció al client
2.2. Informació que obtenim de l’ús que fas del lloc web d’Estabanell Energia
3. Durant quan temps conservarem les dades?
4. A quins destinataris es comunicaran les dades?
5. Coneix els teus drets en relació a les dades que ens has facilitat

Aquesta Política de Privacitat s’aplica quan utilitzes els serveis d’ESTABANELL Y PAHISA MERCATOR, S.A. (en endavant, Estabanell Energia), el nostre lloc web i quan contactes amb nosaltres utilitzant els mitjans que posem a la teva disposició (telèfon, xat, correu electrònic, formularis electrònics). Quan ens facilites la teva informació personal o contractes els nostres serveis o productes, et compromets a acceptar aquesta Política de Privacitat, així com el contingut de l’Avís Legal i, en el seu cas, de la Política de Cookies.

A Estabanell Energia et proporcionem informació perquè, abans de que ens facilitis les teves dades personals, puguis accedir a la nostra Política de Privacitat i a qualsevol altre informació rellevant en matèria de Protecció de Dades.

La nostra política no s’aplica a aquells serveis que estan subjectes a polítiques de privacitat independents que no incorpora la present Política de Privacitat. Tampoc s’aplica a aquella informació que recullin tercers en altres pàgines web, inclús si aquestes es troben enllaçades a Estabanell.cat.

Estabanell Energia únicament tractarà les dades personals proporcionades pels usuaris de conformitat amb les finalitats descrites en aquesta Política i en les Condicions Generals de Contractació dels serveis contractats pels usuaris. Els usuaris del lloc web i dels serveis o productes d’Estabanell Energia són responsables de la veracitat, actualitat i exactitud de les dades que proporcionen a Estabanell Energia, considerant-se veraces, actuals i exactes les dades facilitades.

1. Qui és el Responsable del tractament de les teves dades?

ESTABANELL Y PAHISA MERCATOR, S.A. – NIF A62422720

Rec, 28, 08401 Granollers, Barcelona

900 250 260

Contacte del Delegat de Protecció de Dades: lopd@estabanell.cat

2. Com recopilem i amb quina finalitat utilitzem les teves dades?

Estabanell Energia pot recollir informació personal de les següents maneres:

2.1. Informació personal que ens facilites en:

2.1.1 Formularis de registre com usuari, de contacte, de consultes, per a la gestió de cites prèvies, amb finalitats comercials i altres, com per exemple; el teu nom i cognoms, número de telèfon, adreça de correu electrònic i adreça postal.

Quan fas una consulta o vols que ens posem en contacte amb tu, farem servir les dades que ens facilitis per respondre a les teves preguntes i comentaris, així com per comunicar-nos amb tu pel que fa als mateixos. En relació a les dades que ens facilitis al formulari de registre, els farem servir per crear el teu compte per tal que puguis accedir a l’Oficina Virtual i poder enviar-te notificacions de les factures al teu correu electrònic. Per a la gestió de les cites prèvies que ens sol.licitis, farem servir les teves dades per a registrar la teva cita i posar-nos en contacte amb tu per a la gestió de la mateixa. En cas que et registris al lloc web d’e-mobilitat (www.e-mobilitat.cat) farem servir les vostres dades per prestar-te el servei i gestionar el teu compte d’usuari. La base legítima dels tractaments és el teu consentiment.

Així mateix, si ets client, podrem utilitzar les dades que ens facilitis en qualsevol formulari per actualitzar-los en la nostra base de dades. La base que legitima aquest tractament és l’interès legítim que té Estabanell Energia a mantenir les dades exactes i actualitzades.

També podrem oferir-te, per qualsevol mitjà, informació comercial sobre serveis i productes que en cada moment comercialitzi Estabanell Energia, així com oferir-te novetats, promocions, descomptes, la participació en sorteigs i enquestes, i informació sobre esdeveniments o altres activitats relacionades o organitzades per Estabanell Energia, però únicament si ens has donat el teu consentiment per tal finalitat.

2.1.2 El contracte de prestació de serveis o productes d’Estabanell Energia, com per exemple; el teu nom i cognoms, adreça postal, DNI/Passaport/NIE, compte bancari, número de telèfon, adreça de correo electrònic. Utilitzarem aquestes dades per les següents finalitats:

Formalitzar el contracte de prestació de serveis mitjançant un procés de signatura certificada per un tercer de confiança.

Gestionar la relació contractual que es deriva dels serveis o productes que tens contractats amb Estabanell Energia a nivell comptable, fiscal i administratiu.

Gestionar a nivell tècnic els teus serveis o productes.

Notificar-te incidències o qualsevol informació d’interès sobre els teus serveis o productes.

Comprovar i avaluar la teva solvència financera prèviament a l’activació del servei o a la contractació del producte. En conseqüència, Estabanell Energia podrà tractar, en el seu cas, dades obtingudes de les entitats emissores d’informes respecte a la teva solvència financera o creditícia.

En cas d’impagament de tots o alguns dels serveis o productes contractats, Estabanell Energia podrà cedir les dades relatives al impagament a fitxers relatius al compliment o incompliment  d’obligacions dinerària.

En compliment de la normativa fiscal i de protecció de dades, es comproven les dades de facturació facilitades pel client, consultant el servei de qualitat de dades de l’administració tributària o mitjançant una altra font que es trobi emparada per una habilitació legal, i es rectifiquen les dades que resulten ser inexactes. També podrem actualitzar les dades del client a través de les dades personals que el mateix facilita.

En el cas que l’interessat doni el seu consentiment explícit, elaborarem un “perfil comercial” en base a la informació facilitada en el contracte de prestació de serveis o productes i a l’obtinguda del servei de subministrament d’energia elèctrica, amb l’objectiu d’enviar-li de manera segmentada comunicacions comercials adients al seu perfil particular.

En el cas que l’interessat doni el seu consentiment explícit, utilitzarem la informació facilitada en el contracte de prestació de serveis o productes i l’obtinguda del servei de subministrament d’energia elèctrica, per realitzar anàlisi dels seus consums, amb la finalitat de proporcionar-li consells d’eficiència energètica.

La base legítima del tractament es l’execució del contracte. Resulta obligatori que ens proporcionis les teves dades personals per les finalitats anteriorment indicades, llevat de les que estiguin basades en el teu consentiment explícit, ja que en cas contrari no es podrà formalitzar el contracte de prestació de serveis o productes d’Estabanell Energia.

També podrem utilitzar aquestes dades per oferir-te, per qualsevol mitjà, informació comercial sobre serveis i productes que en cada moment comercialitzi Estabanell Energia, així com oferir-te novetats, promocions, descomptes, la participació en sorteigs i enquestes, i informació sobre esdeveniments o altres activitats relacionades o organitzades per Estabanell Energia, però únicament si ens has donat el teu consentiment per tal finalitat.

2.1.3 En enquestes i sorteigs, com per exemple; el teu nom i cognoms, número de telèfon, adreça de correu electrònic, adreça postal, interessos, preferències, suggeriments i respostes a enquestes. Utilitzarem les dades que ens facilites per gestionar els nostres sorteigs i demés promocions, així  com pel lliurament del corresponent premi, en el seu cas. La base legítima del tractament és el consentiment

També podrem utilitzar aquestes dades per oferir-te, per qualsevol mitjà, informació comercial sobre serveis i productes que en cada moment comercialitzi Estabanell Energia, així com oferir-te  novetats, promocions, descomptes, la participació en sorteigs i enquestes, i informació sobre esdeveniments o altres activitats relacionades o organitzades per Estabanell Energia, però únicament si ens has donat el teu consentiment per tal finalitat.

2.1.4 Trucades del/al nostre servei d’atenció al client. A través de les trucades que puguis realitzar o rebre del nostre servei d’atenció al client podem recollir aquelles dades que ens puguis proporcionar durant la conversa, com, per exemple, el teu nom i cognom, la teva adreça, el teu correu electrònic, entre d’altres. Utilitzarem les dades que ens facilitis per tal de gestionar la sol·licitud, incidència comunicada o tramitar la contractació d’un servei.

T’informem que procedirem a la gravació de les trucades relacionades amb:

  • La formalització i modificacions contractuals, amb la finalitat de gestionar i acreditar els serveis o tràmits que siguin sol·licitats per tu o oferts per la nostra part, així com, en el seu cas, el teu consentiment a la formalització del contracte de serveis amb Estabanell Energia o modificacions relatives a ls contractes en vigor.
  • Reclamacions i queixes, amb la finalitat d’atendre, gestionar i acreditar aquelles que dirigeixis a Estabanell Energia.

La base legal d’aquests tractaments de dades és l’execució de la relació precontractual i contractual, el compliment d’obligacions legals i el nostre interès legítim de poder fer front a possibles reclamacions o accions que puguin ser exercitades.

Si no desitges utilitzar la via telefònica pots ser atès presencialment en qualsevol de les nostres oficines d’Estabanell Energia.

2.2. Informació que obtenim de l’ús que fas del lloc web d’Estabanell Energia

Cookies i altre informació que recopilem per mitjans automatitzats. Estabanell Energia utilitza cookies, pròpies i de tercers, pel correcte funcionament de la pàgina web, per recordar les preferències dels usuaris, així com cookies destinades a l’anàlisi de les visites a la pàgina web i per mostrar publicitat relacionada amb les teves preferències de navegació.

Per obtenir més informació sobre com utilitzem les cookies i tecnologies similars, i com poder-les bloquejar o desactivar del teu equip, visita la nostra Política de Cookies.

Aquest lloc web no està dirigit a menors i no recopilem intencionadament dades relatives als mateixos. En quan a la contractació de serveis o productes, Estabanell Energia no tractarà dades de menors d’edat en cap cas, donat que únicament es permet la contractació d’aquests a persones majors d’edat amb capacitat per actuar en el tràfic jurídic.

Els usuaris del lloc web i dels serveis o productes d’Estabanell Energia han d’abstenir-se de proporcionar dades de caràcter personal d’altres interessats, excepte que disposin de la pertinent autorització, sempre que els interessats hagin estat prèvia i degudament informats sobre el contingut de la present Política de Privacitat i, en concret, que consenten que les seves dades siguin facilitades a Estabanell Energia per ser tractades conforme a les finalitats que corresponguin.

3. Quant temps conservarem les dades?

Les dades recollides seran tractades única i exclusivament durant el temps necessari i per les finalitats per les que s’hagin recollit en cada moment. Estabanell Energia ha establert diferents terminis de conservació en funció del tipus de dades i la finalitat aplicable al seu tractament. Els terminis aplicables, excepte que s’especifiqui un termini diferent en les Condicions Generals de Contractació del corresponent servei, seran:

Formularis de contacte, formularis de cita prèvia i de consultes: les dades seran conservades durant 12 mesos, excepte que s’hagin de conservar bloquejades per l’exercici o la defensa de reclamacions.

Formularis amb finalitats comercials: les dades seran conservades durant la vigència de la relació contractual. En relació a les persones interessades, amb les quals no existeixi aquesta relació, les conservarem mentre no es sol·liciti la seva oposició o es revoqui el consentiment.

El contracte de prestació de serveis o productes d’Estabanell Energia: les dades seran conservades mentre es mantingui la relació contractual, més un termini màxim addicional de 10 anys després de la finalització del contracte, en aplicació de la legislació civil, mercantil i fiscal.

En enquestes i sorteigs: les dades seran conservades durant 12 mesos, excepte que s’hagin de conservar bloquejades per l’exercici o la defensa de reclamacions.

Trucades del/al nostre servei d’atenció al client: les dades seran conservades durant 12 mesos, excepte que s’hagin de conservar bloquejades per l’exercici o la defensa de reclamacions.

Gravació de les trucades. El període de conservació de les gravacions serà el necessari per complir amb la finalitat informada. No obstant, un cop complerta aquesta finalitat romandran bloquejades per atendre possibles responsabilitats que sorgeixin i només a disposició de jutges i tribunals. El termini de conservació abans de procedir a la destrucció de les gravacions ve determinat per la finalitat de les mateixes.

4. A quins destinataris es comunicaran les dades?

Les dades necessàries per gestionar l’accés a la xarxa s’han de cedir a l’Empresa Distribuïdora de la zona, i quedaran incorporades al fitxer del Sistema de Informació de Punts de Subministrament, del que és responsable l’empresa distribuïdora, i al que podrà tenir accés la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia, i les empreses comercialitzadores que ho sol·licitin. El client podrà prohibir expressament la difusió d’aquestes dades mitjançant escrit dirigit a l’Empresa Distribuïdora, excepte que es trobi en situació d’impagament, en el que constarà el seu CUPS i la informació de l’impagament.

En cas d’impagament del servei de subministrament d’energia elèctrica, Estabanell Energia podrà cedir les dades relatives a l’impagat a fitxers relatius al compliment o incompliment de les obligacions dineràries.

Les dades relatives als possibles contractes de subministrament seran comunicades igualment a la Administració Tributaria per les finalitats previstes en la Llei 58/2003 General Tributaria i/o Llei 23/2006, de mesures per a la prevenció del frau fiscal.

Estabanell Energia podrà comunicar dades personals a les autoritats competents: fiscals i duaneres, judicials, forces i cossos de seguretat de l’estat, i qualsevol altre destinatari que en funció de la normativa vigent resulti d’aplicació.

En qualsevol cas serà necessari comunicar a les entitats financeres i bancàries, les dades pertinents per procedir al cobrament dels serveis o productes.

Podrem compartir les dades personals amb finalitats administratives internes amb qualsevol membre del nostre grup (Grup Estabanell), es a dir, la nostra societat matriu i totes les seves participades.

L’operadora de telecomunicacions LLEIDANETWORKS SERVEIS TELEMÀTICS, S.A. en qualitat de tercer de confiança que certifica la formalització del contracte de prestació de serveis mitjançant el procediment de certificat de comunicació electrònica.

Comunicacions comercials: En cas que l’interessat hagi donat el seu consentiment explícit, Estabanell Energia podrà cedir les seves dades personals a les empreses del grup Estabanell, filials i participades, de les quals et donem informació detallada més endavant, amb la finalitat de que aquestes li enviïn per qualsevol mitjà informació comercial sobre els serveis i productes que en cada moment comercialitzin cadascuna de les empreses, així com per oferir novetats, promocions, descomptes, la participació en sortejos i enquestes, i informació sobre esdeveniments o altres activitats relacionades o organitzades per aquestes empreses. Les ofertes comercials estaran relacionades amb el sector energètic, de les telecomunicacions, internet, televisió i automoció. El client pot retirar en qualsevol moment el consentiment que hagi atorgat per qualsevol de les finalitats indicades en aquest apartat.

Les dades personals poden tractar-se fora de l’Espai Econòmic Europeu (EEE). Quan es tractin fora de l’EEE, Estabanell Energia s’ha d’assegurar que aquest tractament de dades transfronterer és protegit amb les garanties oportunes.

Aquestes garanties poden incloure:

a. Clàusules Contractuals Tipus aprovades per la Comissió Europea. Aquestes clàusules estandarditzades proporcionen suficients garanties per garantir que es reuneixen els requisits d’adequació i seguretat establerts pel Reglament General Europeu de Protecció de Dades; o

b. Certificacions que demostren que els tercers situats fora de l’EEE tracten dades personals d’una forma conseqüent amb el Reglament General de Protecció de Dades. Aquestes certificacions són aprovades bé per la Comissió Europea, bé per una autoritat supervisora competent, o bé per un organisme nacional d’acreditació competent d’acord amb el Reglament General de Protecció de Dades.

Empreses del grup Estabanell a 9 de desembre de 2020:

ESTABANELL Y PAHISA, S.A.

ESTABANELL Y PAHISA MERCATOR, S.A.

ESTABANELL Y PAHISA ENERGIA, S.A.

E-PHOS DIGITAL, S.L.U.

ESTABANELL GENERACIÓ, S.L.U.

5. Coneix els teus drets en relació a les dades que ens has facilitat

Qualsevol persona té dret a conèixer si Estabanell Energia està tractant o té dades personals seves. No dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres a l’adreça de correu electrònic que et facilitem en aquest apartat si vols exercir aquest dret.

Tens dret a accedir, a sol·licitar la rectificació de les dades que siguin inexactes així com a sol·licitar-nos la seva supressió quan, entre d’altres motius, consideris que ja no són necessàries per la finalitat per la que van ser recollides.

En alguns casos podràs oposar-te al tractament de les teves dades, així com a sol·licitar-nos la limitació del tractament, en aquests casos Estabanell Energia només els conservarà pel tractament necessari, com la resolució de queixes i reclamacions. En determinades circumstancies podràs sol·licitar-nos la portabilitat de les teves dades, i en aquest cas les transmetrem directament a qui ens sol·licitis.

Com hem esmentat, quan hagis donat el teu consentiment per tractar les teves dades amb finalitats comercials, aquestes les utilitzarem perquè Estabanell Energia pugui oferir-te, per qualsevol mitjà, informació comercial sobre serveis o productes que en cada moment comercialitzi Estabanell Energia, així com oferir-te novetats, promocions, descomptes, la participació en sorteigs i enquestes, i informació sobre esdeveniments o altres activitats relacionades o organitzades per Estabanell Energia, així doncs si no estàs d’acord amb aquest ús, pots retirar en qualsevol moment el teu consentiment. Així mateix et recordarem aquest dret a cada una de las comunicacions comercials que t’enviem.

Pots exercir aquests drets a l’adreça de correu electrònic lopd@estabanell.cat. La sol·licitud s’haurà d’acompanyar d’una còpia del document oficial que acrediti  la identitat del titular de les dades, indicant-nos quin dret vols exercir en relació a les teves dades. Si ho prefereixes pots enviar-nos la teva sol·licitud, juntament amb una còpia del document oficial que acrediti la identitat del titular de les dades, per correu ordinari a la nostra adreça del Carrer Rec, núm. 28, 08401, Granollers, Barcelona. Per favor, no oblidis indicar que és un tema relacionat amb la protecció de dades.

Si no responem satisfactòriament a la teva sol·licitud, pots presentar la reclamació que consideris oportuna davant de la Agencia Española de Protección de Datos, que és l’autoritat encarregada de vetllar pel compliment dels teus drets en aquesta matèria, al Carrer Jorge Juan, nº6, 28001, Madrid o al seu lloc web: www.agpd.es